Afspraken – Belfeldse Huisartsen – Belfeld

Afspraken

Voor actuele openingstijden en om een afspraak te maken kunt u het best persoonlijk contact met ons opnemen. De assistente is de eerste die u te woord staat als u de praktijk belt. Zij maakt de afspraken voor het spreekuur en de huisbezoeken. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten.

Inloopspreekuur
Vanwege Corona is er op dit moment geen inloopspreekuur. We hopen dit wel in de toekomst weer in te gaan zetten.

e-Consult

Contact opnemen met uw huisarts kan op de volgende manieren:
optie 1 patiëntenportaal mijn.cohesie.org
optie 2 bellen
optie 3 mail

Wij vragen u zo min mogelijk via de mail te versturen alleen als het niet mogelijk is via het patiëntenportaal of telefonisch.

Als u een e-mail stuurt naar de praktijk kunt u dat voor de volgende dingen doen:

  • Vragen die kunnen wachten, heeft u een vraag over een geneesmiddel of behandeling dan kan deze vraag gesteld worden via de e-mail.
  • Vragen over lab formulieren of verwijzingen die geen spoed hebben.
  • Heeft u telefonisch contact gehad met de doktersassistente dan kan ze u vragen om een foto van de klacht via de e-mail te versturen.

Wij vragen u om geen afspraken te maken via de mail. Wilt u een afspraak bij de huisarts, praktijkondersteuner of doktersassistente dan dient dit altijd telefonisch gepland te worden. Dit geld ook voor visites.

Meer tijd nodig?
De afspraak wordt voor 15 minuten gemaakt. Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, dan kunnen we er rekening mee houden in onze agenda. Mocht uw eigen huisarts niet aanwezig zijn en het probleem is zodanig dat het niet kan wachten dan krijgt u een afspraak bij een van de andere artsen.

Spreekuur huisartsen
Soms is het vanwege drukte niet mogelijk om voor niet spoedeisende klachten een afspraak voor de zelfde dag te maken. Wanneer u een afspraak voor dezelfde dag wilt, bel dan voor 10.00 uur om deze te maken.

Spreekuur assistentes
De assistentes hebben ook een eigen spreekuur.
U kunt op afspraak  bij hen terecht voor:
– het aanstippen van wratten (na inspectie door arts)
– het verbinden van wonden
– het verwijderen van hechtingen
– het uitspuiten van oren
– het meten van de bloeddruk
– zwangerschapstesten
– suikercontroles
– urinecontroles
– Hb- (ijzergehalte)controles

Verder kunnen de assistentes u helpen bij het doen van thuismetingen, o.a. van de bloeddruk. Zij kunnen een 24 uursbloeddrukmeter bij u aanleggen of u instructies geven over het gebruik van de leen bloeddrukmeter.

Iedere even week is het mogelijk om een afspraak te maken bij de assistente voor het aanstippen van wratten.

Spreekuur praktijkondersteuners
Riny: dinsdag, woensdag en donderdag
Wout: donderdag en vrijdag
Marie-Pauline: maandag, dinsdag en donderdag
Anke (POH GGZ): maandag
Anita (POH GGZ): woensdag                                                                                                                                                                                                                                                                                        Kelly ( POH- GGZ) : Dinsdag en om de week op vrijdag

Telefonisch spreekuur
Als u de dokter telefonisch wilt spreken, kunt u met de assistente een afspraak maken zodat de dokter u terugbelt. Controleer wel even of het telefoonnummer dat wij van u hebben nog klopt.

Visites
Uw klachten kunnen het beste beoordeeld en behandeld worden op de praktijk. Daar zijn uw medische gegevens en alle benodigde materialen aanwezig. Mocht het niet mogelijk zijn door ziekte om naar de praktijk te komen, dan kunt u een huisbezoek aanvragen. Vraag een huisbezoek bij voorkeur aan tussen 8.00 uur en 10.00 uur. De assistente zal u naar de reden vragen om in te schatten wanneer deze visite dient plaats te vinden.