Provico – Belfeldse Huisartsen – Belfeld

Terug naar overzicht

Provico

Als u last heeft van psychische klachten zoals somberheid, opvoedkundige problemen, angst, sociale problemen, rouwverwerking, vergeetachtigheid, spanningsklachten of andere problemen waar u zelf niet uit kunt komen, kunt u voor begeleiding bij deze klachten bij uw huisarts terecht.

Uw huisarts wordt ondersteund door een praktijkondersteuner-ggz (poh-ggz). Deze persoon beschikt over de juiste kennis en voldoende tijd om u de juiste hulp te bieden. Wanneer u daar toestemming voor geeft zal uw huisarts u voor deze hulp daarom veelal doorverwijzen naar de poh-ggz. De begeleiding is gericht op het vergroten van uw veerkracht en leren omgaan met uw klachten.

Voor de ggz-zorg die u vanuit de huisartsenpraktijk ontvangt is geen eigen bijdrage vereist en valt niet onder het eigen risico.

Vanaf 1 april sluiten de Belfeldse Huisartsen zich aan bij Provico, een samenwerkingsverband met Vincent van Gogh, Pro Praktijksteun en bijna alle Noord – Limburgse huisartsen.

Zelf zult u niet rechtstreeks te maken krijgen met Provico. Maar u kunt de naam ‘Provico’ of ‘ggz-module’ wel tegenkomen op uw verzekeringsoverzicht.

Vanzelfsprekend blijft gelden dat de zorg niet onder het eigen risico valt en dat u geen eigen bijdrage hoeft te leveren.

Ook blijven de huidige praktijkondersteuners gewoon op de zelfde locatie werken.

Onder Provico is het voor de huisartsen en de praktijkondersteuners gemakkelijker om advies te vragen aan psychologen en psychiaters. Verder worden er vanuit Provico regelmatig cursussen gegeven om om te leren gaan met stress of piekeren. Deze cursussen zijn nu ook voor de patiënten uit Belfeld beschikbaar.

Als u vragen heeft over deze verandering, stel ze dan gerust aan uw huisarts of uw praktijkondersteuner

Publicatiedatum: 10-06-2021